Κηραλοιφή - BeesWax Ointment

Προσφορά

Υποβλήθηκε από μέλος 3 στις 20-Ιουν-2016.

Η κηραλοιφή περιέχει όλα τα παρακάτω συστατικά και ανταλλάσεται με 5 ΤΑΜ.

Κερί Μέλισσας
Οι αλοιφές με συστατικό το κερί μέλισσας (κεραλοιφές), αποτελούν μία πολύ εξειδικευμένη κατηγορία
καλλυντικών με εκπληκτικές ιδιότητες. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι πως δεν περιέχουν νερό και ως
εκ τούτου δεν απαιτείται η προσθήκη χημικών για τη συντήρησή τους.
Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές, όμως από μόνο του δε διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες.
Δρα σαν αδιαβροχοποιητής (όπως η βαζελίνη) και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την
εξάτμιση της υγρασίας του δέρματος.
Όταν όμως συνδυαστεί με ελαιόλαδο, δημιουργείται η φημισμένη κηραλοιφή, η οποία είναι ότι πιο αγνό και
ωφέλιμο μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας.


Βαλσαμέλαιο ή σπαθόλαδο (hypericum oil)
Εντυπωσιακό και αποτελεσματικό για την ισχυαλγία και για κάθε πόνο ρευματικό, πόνους αρθρώσεων
και την υδρωπικία. Στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητό για τις πάμπολες χρήσεις του. Καταπολεμά τις
ρυτίδες, κάνει λεύκανση προσώπου και χεριών. Το θεαματικότερο όλων όμως, είναι η
αποτελεσματικότητά του σε κάθε είδους πληγές και χτυπήματα, μώλωπες και εκχυμώσεις,
στραμπουλήγματα, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, φλεγμονές, έλκη. Επίσης, είναι ιδανικό, για
κράμπες, πιασίματα, ψύξεις, νευραλγίες και πονοκέφαλους.


Βάμμα πρόπολης (propolis)
Παρατηρώντας την περίεργη ουσία που οι μέλισσες τοποθετούσαν στην είσοδο της κυψέλης-πόλης τους για
να την προστατεύσουν από τους εχθρούς την ονόμασαν πρόπολη - «προ της πόλης» - προσδίδοντάς της με
τον πιο εύστοχο τρόπο την αμυντική της ιδιότητα.... σήμερα διεθνώς η πρόπολη κρατάει το σοφό αυτό όνομα
“propolis” θυμίζοντάς μας τις ιδιότητές της οι οποίες συντελούν: στην προ-φύλαξη και προ-στασία της
κυψέλης-πόλης και των κατοίκων της από πάσης φύσεως εχθρούς.....
Έχει αντιβιοτικές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, βακτηριοστατικές, μυκητοκτόνες,
αντιπαρασιτικές και αναισθητικές ιδιότητες, βοηθάει στη γρήγορη ανάπλαση των ιστών, ενώ δρα
και ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος.
Διαλυτή στο αλκοόλ (βάμμα) και όχι στο νερό, με έντονο άρωμα και σκούρο χρώμα. Η καθαρότητα και η
ποιότητά της εξαρτάται τόσο από τη φυτική της προέλευση, όσο και από την επεξεργασία.
Το βάμμα πρόπολης χρησιμοποιείται για εσωτερική και εξωτερική χρήση, για τη θεραπεία τραυμάτων των
αναπνευστικών οργάνων, της στοματικής κοιλότητας, και άλλων περιοχών του ανθρώπινου
σώματος, κατά του χρόνιου κνησμού, για τη θεραπεία της τοπικής κοκκινίλας, της φαρυγγίτιδας,
των μυκητιάσεων και λοιπών προβλημάτων.


Λάδι χοχόμπα (jojoba oil - Simmondsia chinensis)
Το λάδι χοχόμπα, προέρχεται από τους σπόρους του φυτού χοχόμπα (Simmondsia chinensis) και αποτελεί την
συνηθέστερη και πιο καλή βάση στην οποία προστίθενται αιθέρια έλαια για τη δημιουργία παρασκευσμάτων
που εφαρμόζονται στο πρόσωπο. Το λάδι χοχόμπα απορροφάται αμέσως χωρίς να λαδώνει και η δομή του
μοιάζει αρκετά με το φυσικό σμήγμα της επιδερμίδας. Γι’ αυτό μπορεί και εισχωρεί σε αυτήν ευκολότερα από
κάθε άλλο έλαιο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, τονώνει και θρέφει την επιδερμίδα,
διατηρώντας την υγρασία και την ελαστικότητά της και είναι ιδανικό για όλους τους τύπους
δέρματος. Καθαρίζει σε βάθος και χαρίζει στο δέρμα λάμψη και υγεία. Αν έχετε ψαλίδα στα μαλλιά το
λάδι χοχόμπα είναι ιδανικό για την καταπολέμησή της και θα τους δώσει και λάμψη.

Λάδι καλέντουλας (calendula oil - Calendula officinalis)
Τα άνθη του φυτού είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια , φλαβονοειδείς και καροτενοειδείς ουσίες. Οι ιαματικές
ιδιότητες του φυτού αυτού ήταν γνωστές στον αρχαίο ελληνικό, ρωμαϊκό, αραβικό και ινδικό πολιτισμό. Tο
λάδι της είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητισιακές, αντισηπτικές
και κυρίως επουλωτικές του ιδιότητες. Είναι καταπραϋντικό, ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες ή
για λιπαρές επιδερμίδες και περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, C και Ε. Είναι ιδανικό για το ερεθισμένο
δέρμα και για την περιποίηση δερματοπαθειών όπως είναι τα εκζέματα.


Αιθέραιο λάδι λεβάντας (Lavandula Angustifolia)
Το αιθέριο αυτό λάδι έχει αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό
ρήμα lavare, που σημαίνει «πλένω». Είναι φυτό αρωματικό – φαρμακευτικό και εκτός από αφέψημα
χρησιμοποιείται πάρα πολύ και ως αιθέριο έλαιο. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στη σαπωνοποιία και
την φαρμακοποιία. Πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως προσθετικό λουτρού για να
καθαρίσει το σώμα και το πνεύμα στην αρχαία Περσία, την Ελλάδα και τη Ρώμη. Η λεβάντα καταπραΰνει τους
νευρόπονους του στομάχου και ηρεμεί το νευρικό σύστημα, γιατί δρα ως χαλαρωτικό. Είναι ιδανικό για τις
αϋπνίες και το στρες, βοηθά τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους. Eίναι εξαιρετικό και για
τσιμπήματα σφήκας ή μέλισσας. Το αιθέριο έλαιο έχει αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες.


Αιθέραιο λάδι γεράνι (Pelargonium Graveolens)
Το γεράνι (Pelargonium Graveolens) είναι το γνωστό καλλωπιστικό φυτό που συναντά κανείς στις
περισσότερες ελληνικές αυλές. Εκτός από την καλλωπιστική του χρήση, το γεράνι διαθέτει και σημαντικές
θεραπευτικές ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιο του γερανιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τη
συναισθηματική-ορμονική εξισορρόπηση και τη μείωση του στρες. Επιπλέον διαθέτει ισχυρή στυπτική,
αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή δράση. Λίγες σταγόνες αιθερίου ελαίου μπορεί να βοηθήσουν στην
αντιμετώπιση διάφορων δερματολογικών προβλημάτων, όπως ακμή, στίγματα, λιπαρότητα, ρυτίδες,
πληγές, μελανιές, οιδήματα κ.α. Το Γεράνι τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία του
λεμφικού συστήματος και των επινεφριδίων. Η κυτταρίτιδα, η κατακράτηση υγρών, η πρόωρη
χαλάρωση, τα προβλήματα στην υγεία ή την έμμηνο ρύση τα οποία οφείλονται σε κακή κυκλοφορία,
μπορούν να βελτιωθούν με συχνές μαλάξεις, προσθέτοντας στο λάδι του μασάζ λίγες σταγόνες
γερανιού. Το άρωμά του έχει εντομοαπωθητική δράση και αποτελεί, μαζί με τη Σιτρονέλλα και το Σκόρδο,
ένα φυσικό μέσο για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια χωρίς επιβαρυντικές χημικές ουσίες.


Αιθέραιο λάδι χαμομήλι (Chamomile German)
Το γερμανικό χαμομήλι (Chamomile German) είναι η κοινή ονομασία του φυτού (Matricaria recutita). Είναι
πραγματικά το μπλε θαύμα της αρωματοθεραπείας και αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο για πολλές παθήσεις.
Η δραστική ουσία του είναι το αζουλένιο που είναι γνωστό αντιφλογιστικό και θεραπευτικό του δέρματος. Το
αιθέριο έλαιο του γερμανικού χαμομηλιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως
καταπραυντικό, χαλαρωτικό, υπνωτικό, για αρθρίτιδες, μελανιές, αλλεργίες, δερματίτιδες, ακμή,
έκζεμα και φουσκάλες.


Expiring: 20 12 2018